ordsprak.info


Hem

Ordspråk latinska
Ordspråk kärlek
Svenska ordspråk
Roliga ordspråk
Kända ordspråk
Ordspråk bröllop
Citat
-- Andra sajter --
Julklappsrim »
Roliga citat »
Silverbaby »
Gratis foto »
Fina klockor »

löv

 

Roliga citat

Med ett citat så menar man att man återger exakt det som någon har sagt eller skrivit. Det här betyder att svenska citat kan komma från kända personer såväl som från böcker, filmer och låtar. När en mening är så pass unik och kommer med ett budskap som påverkar så blir det ofta så att den citeras. Man kan finna citat om kärlek som folk använder som mantran, och det här är ofta vackra citat. Vem känner väl inte igen Beatles “All you need is love”? Citaten som folk delar med vänner och familj kan också vara komiska som till exempel kändisars felsägningar. Det här är roliga citat som man kan skratta gott åt både en och två gånger.

Kända roliga citat

När man skrattar åt en felsägning så är det egentligen inte så att man skrattar åt personen som har sagt fel. De flesta är väl medvetna om att de hade kunnat säga precis lika fel och det kan kännas befriande då en kändis uttrycker sig på ett klumpigt och komiskt sätt. Det finns svenska kändisar som är kända för att ständigt komma med galna kommentarer, och så finns det utländska personer vars märkliga uttalanden har översatts till svenska. Men kända citat måste inte komma från kändisar. Ibland så finns det ingen källa för otroligt populära uttryck och ordspråk eftersom man helt enkelt inte kan minnas vem som sade meningen först.

Nyttan av roliga ordspråk

Det finns en stor nytta med roliga citat och det är framför allt att man mår bra av att få le och skratta lite. En helt vanlig vardag så kan man få en energikick av att ta del av positiva Paulo Coelho citat eller fina citat som talar till hjärtat. Kloka citat kanske inte får en att ramla av stolen av skratt men de kan också ha en positiv effekt på ens allmänna hälsotillstånd. Nalle Puh citat är dock ett bra val om man vill få ett leende på läpparna för den här dumma nallen från Sjumilaskogen vet precis hur man ska säga saker för att de ska låta komiska.

Så kan man använda sig av citaten

Med kända citat så kan man glädja vänner genom att helt enkelt skicka dem med email eller sms. Om man är med i ett forum så kan man ta ett ordspråk som man tycker särskilt mycket om och lägga in det som signaturtext så att alla som läser ens inlägg även ser detta. Man kan ju uttrycka sin personlighet på ett mer tydligt vis genom att visa vilka citat man tycker om och skrattar åt.


Här hittar du fler citat